Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ još o imenovanjima, koncesijama, vlasničkim udjelima

14.12.2015.

14:12

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Područna škola u Malinskoj postat će matična. Odluka o osamostaljenju je u četvrtak na dnevnom redu posljednje ovogodišnje sjednice primorsko-goranske županijske Skupštine. Od dvadeset točaka, pet se odnosi na nova imenovanja, a šest na koncesije na pomorskom dobru. Što još očekuje skupštinare?

Očekuje se i promjena ugovora kojim bi se u Goranskom sportskom centru povećao vlasnički udio Županije, najavio je predsjednik skupštine Erik Fabijanić. Od dvadeset točaka najveći značaj ima financijski plan Županijske uprave za ceste s projekcijama za 2017. Županijska skupština je ove godine odradila 193 točke dnevnog reda, dakle gotovo dvjesto tema.

Županija je nakon ledoloma uložila 355 tisuća kuna u obnovu podzemne komunikacije u Gorskom kotaru, postavljena su četiri repetitora i novi odašiljač na Guslici, a za goranske vatrogasce kupljeno je novo vozilo i komunikacijski uređaji.

212 tisuća kuna prošlog tjedna je raspodijeljeno za kapitalne investicije osam neprofitnih organizacija. Među ostalim, za obnovu tri crkve: u Cresu oltara, u Liču klupa te fasade i prozora u crkvi u riječkoj Kresnikovoj ulici. Izdvojen je i novac za obnovu spomenika antifašistima u Kostreni, centralno grijanje u Češkom domu, opremu prostorija planinara Platka, te kupovinu kombi vozila za vatrogasce Vrbovskog i radio uređaja za riječki tim HGSS-a.

Na mrežnoj adresi www.pgz.hr objavljen je plan javnih natječaja za neprofitne organizacije za 2016. godinu: ukupna vrijednost dvanaest natječaja je devet milijuna kuna. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.