Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Kampanja cijepljenja traje, testiranja i blagdanom na više lokacija

05.08.2021.

13:32

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U Rijeci se u kolovozu u Dvorani Zamet, svakodnevno od 8 do 14 sati, nastavlja kampanja cijepljenja protiv bolesti COVID-19, a testiranja su i blagdanom na brojnim lokacijama. Od petka će testovi za turiste biti još jeftiniji, po četrdeset kuna.

Hitna cjepljenja izvan radnog vremena Dvorane Zamet moći će se obaviti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ-a u Krešimirovoj 52a od, ponedjeljka do subote od 14 do 18 sati te nedjeljom i praznikom od 10 do 14 sati. Akcije cijepljenja bez predhodnog naručivanja najavljene su u Dvorani Zamet za subotu 7. te srijedu 11. i petak 13. kolovoza od 8 do 14 sati, a cijepit će se svim vrstama cjepiva.

Na punktovima Zavoda za javno zdravstvo, a uskoro i Doma zdravlja, turisti će se prije povratka kućama moći testirati za četrdeset kuna zahvaljujući akciji ministarstva turizma.

U Primorsko-goranskoj županiji i danas je obrađeno najviše testova, od njih 1248 pozitivno je 0,6 posto, rekao je epidemiolog Dobrica Rončević.

Županija je ostala u zelenoj epidemiološkoj zoni, unatoč dolasku turista i dominaciji delta soja virusa. Rončević smatra da je razlog dobra procjepljenost: 49 posto stanovništva primilo je obje doze cjepiva, a tijekom ljeta su na redu mladi. Poslušajte više:

Nastavlja se kampanja cijepljenja, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.