Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Krediti za poduzetnike s 2% kamate

04.02.2013.

22:31

Autor: Neva Funčić / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvaranje novog radnog mjesta u proizvodnji nekad je koštalo 40 tisuća eura, a danas čak 65 tisuća eura. No od proizvodnje i poduzetnika nećemo odustati, rekao je župan Vidoje Vujić i najavio novi kreditni program za poduzetnike s potencijalom od 20 milijuna kuna.

Krediti su namijenjeni proizvodnim djelatnostima i uslugama, a rok otplate bit će do 10 godina. Četiri posto kamate subvencionirat će PGŽ, pa će kamata za krajnje korisnike iznositi samo 2 posto. U ovome trenutku nema povoljnijega kredita na tržištu, istaknuo je pročelnik Berislav Tulić.

U protekle dvije godine za proizvodnju je odobreno 35 milijuna kuna kredita, rekao je Vujić. Odobren je 21 kredit, a u projektima je prijavljeno otvaranje 71 novog radnog mjesta. Ministarstvo je od daljnjih kredita odustalo, ali Županija nastavlja s novim kreditnim ciklusom. (foto: FreeDigitalPhotos.net)

Natječaj će biti raspisan nakon što Županijska skupština prihvati prijedlog na sjednici u četvrtak 7. veljače. Javlja Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.