Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: mali broj testiranih i novooboljelih; četiri preminule osobe u riječkom KBC-u

02.01.2022.

10:55

Autor: Tatjana Sandalj

Coronavirus

Coronavirus

Foto: Illustration / Shutterstock

U Primorsko-goranskoj županiji je tijekom prvog dana nove godine potvrđeno samo 17 novooboljelih osoba, ali su i laboratorijski obrađena tek 824 uzorka briseva, priopćio je Stožer civilne zaštite PGŽ. Ozdravilo je 258 osoba pa se broj aktivnih slučajeva smanjio na 3462. 

Udio pozitivnih među laboratorijski obrađenim brisevima je 2,06 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 2,80 posto. 


11 novooboljelih je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, četiri su iz crikveničko-vinodolske regije, a po jedna novooboljela osoba je s Liburnije i s otoka Krka. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 10, pripada skupini radno aktivne populacije, petero mlađim dobnim skupinama, a dvoje je starije od 65 godina.


Prema podacima ravnateljstva KBC-a Rijeka ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je 97, troje više nego dan ranije. U jedinici intezivne skrbi na respiratoru je 13 oboljelih, jedan više nego dan ranije.


Tijekom subote su u KBC-u Rijeka preminule četiri necijepljene osobe od COVID-19 bolesti: tri s prebivalištem u PGŽ te jedna iz Istarske županije. Ukupan broj umrlih tijekom četvrtog epidemijskog vala u PGŽ narastao je na 259, od toga je njih 60 bilo cijepljeno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.