Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: malo smo se opustili- novih 499 oboljelih

24.03.2022.

10:44

Autor: Radio Rijeka

koronavirus

koronavirus

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Primorsko-goranska županija u posljednja 24 sata ima 499 novooboljelih, a 149 osoba je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1541 uzoraka briseva, što čini udio od 32,38 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

352 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 56 s Liburnijskog područja, 44 s otoka Krka, 27 iz Crikveničko-vinodolskog područja, 10 s otoka Cresa, 5 iz Gorskog kotara, 4 s otoka Malog lošinja te jedna osoba s otoka Raba.


316 novooboljelih osoba pripadaju radno aktivnoj populaciji, 116 mlađim dobnim skupinama te 67 skupini starijih od 65 godina. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 3257.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od covid-19 bolesti se danas povećao za 5 pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 55. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalaze 2 pacijenta. 


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo umrlih osoba od COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog današnjeg povećanja broja aktivnih slučajeva, kao i broja hospitaliziranih iznosi 1,68 posto.


Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović kaže kako broj novozaraženih u županiji slijedi europski trend rasta, zbog visokozarazne nove varijante virusa. Smatra da je dostignuta razina imunosti pri kojoj ljudi ne bi trebali završavati na intenzivnom liječenju te poziva građane da na ovom repu pandemije cijepljenjem zaštite starije članove obitelji. Poslušajte:


Mićović o koroni

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.