Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: manje oboljelih, ali i testiranih; 15 osoba na respiratoru

19.11.2021.

09:15

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 16 novooboljelih osoba, a njih 353 je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 474 uzorka briseva, što čini udio od 3,37 posto pozitivnih unutar ukupnog broja testiranih uzoraka.

15 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, a jedna osoba iz Gorskoga kotara. Broj aktivnih slučajeva u županiji tako se smanjio na 4456.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 11 pripada skupini radno aktivne populacije, dvoje mlađim dobnim skupinama te troje populaciji starijoj od 65 godina. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 137.

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi 15 osoba, dakle jednaki broj pacijenata kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminulo šestero osoba od COVID-19 bolesti, četvero s prebivalištem u PGŽ te dvije iz susjednih županija liječenih u regionalnom Covid centru, KBC-Rijeka.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je danas zbog pada broja aktivnih slučajeva, kao i broja hospitaliziranih približno jednak jučerašnjem te iznosi 3,07 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.