Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: manje od 1900 aktivnih slučajeva kovida; dvije preminule osobe u riječkom KBC-u

10.04.2022.

11:21

Autor: Tatjana Sandalj

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Tijekom subote laboratorijski je obrađeno 518 uzoraka briseva među kojima je potvrđeno 66 novooboljelih. Ozdravile su 192 osobe pa je broj aktivnih slučajeva pao na 1876, priopćio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije. 

Udio pozitivnih među laboratorijski obrađenim testovima je 12,74 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva u PGŽ je 2,82 posto.


53 novooboljele osobe su iz Rijeke i mjesta u prstenu, četvero ih je s Liburnije, te po dvoje s otoka Cresa, Krka i Lošinje te po jedan novooboljeli s crikveničko-vinodolskog područja, otoka Raba te Gorskog kotara. 39 novooboljelih je iz radno ativne populacije, 14 ih je iz mlađih dobnih skupina, a 13 ih je starije od 65 godina. 


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, od COVID-19 bolesti se u bolnici liječe 53 oboljela, a na respiratoru je, u jedinici intenzivnog liječenja, jedan kovid pacijent. 


Tijekom subote u riječkoj bolnici u preminule dvije cijepljene osobe od COVID-19 bolesti, jedna s prebivalištem u PGŽ i jedna s prebivalištem u Istarskoj županiji. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.