Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: manje od šest tisuća aktivnih slučajeva; gotovo 37 posto pozitivnih među testiranima

17.02.2022.

11:42

Autor: Tatjana Sandalj

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Treći tjedan padaju brojevi! 429 novooboljelih potvrđeno je među 2150 uzoraka briseva laboratorijski obrađenih tijekom srijede, izvijestio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije. 682 osobe su ozdravile pa je na području PGŽ sada 5765 aktivnih slučajeva. Cijepljenje je, zbog završnice košarkaškog turnira u dvorani na Zametu, od četvrtka do subote preseljeno u zgradu Zavoda za javno zdravstvo na Mlaki.

Udio pozitivnih među laboratorijski obrađenim testovima je 36,85 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 1,61 posto. 


291 novooboljeli je iz Rijeke ili mjesta u prstenu, 40 ih je s liburnijskog područja, 37 iz crikveničko-vinodolske regije, 33 s otoka Raba, 16 s otoka Krka, 11 iz Gorskog kotara i jedan s otoka Lošinja. Radno aktivnoj populaciji pripada 247 novooboljelih, 123 ih je iz mlađih dobnih skupina, a 59 ih je starije od 65 godina. 


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, u bolnici je šestero kovid pacijenata manje, ukupno ih je sada 93. U jedinici intenzivne skrbi na respiratoru su četiri pacijenta. 


Tijekom srijede su u riječkoj bolnici preminule dvije osobe od COVID-19 bolesti, po jedna iz PGŽ i Istarske županije. 


PGŽ je, sa 76 posto cijepljenih odraslih, najprocjepljenija županija u Hrvatskoj. 


Dnevno se protiv COVID-19 cijepi više od tristo ljudi, zbog čega se epidemiolozi od ponedjeljka vraćaju na zametsku lokaciju, rekao je ravnatelj županijskog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović, poslušajte:

Mićović poziva starije da se cijepe trećom dozom bez obzira na to što idemo prema proljeću

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.