Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: na Platku od utorka dnevno i noćno skijanje; milijuni eura za dogradnje škola

23.01.2023.

14:25

Autor: Neva Funčić

Platak u ponedjeljak, skijanje od sutra

Platak u ponedjeljak, skijanje od sutra

Foto: - / platak.hr web kamere

Djelatnici Goranskog sportskog centra su, po olujnoj buri i mećavi, radili na zasnježenju čvrste podloge za početak skijanja na Platku u utorak 24. siječnja. Primorsko-goranska županija će ove godine izdvojiti 785 tisuća eura za održavanje sportskih objekata u Delnicama i na Platku, najavljeno je.

Za utorak 24. siječnja najavljeno je smirivanje bure, što bi moglo značiti i početak skijaške sezone na Platku. Za skijaše će biti otvorena staza Radeševo 1, u dnevnom terminu od 9 do 16 sati, te u noćnom, za skijanje pod reflektorima, od 19 do 22 sata, najavila je najavila je pročelnica za kulturu i sport Sonja Šišić


Zbog dopune podloge umjetnim snijegom, snijeg na stazama bi trebao biti čvršći i dugotrajniji, a idućih se dana očekuje hladno i vedro vrijeme, pogodno za skijanje, rekla je Šišić te najavila da će idućeg vikenda na Platku biti otvorene sve staze i ugostiteljski objekti.


Za sportsku infrastrukturu na Platku ove je godine planiran iznos od 466 tisuća eura, dok će za upravljanje i održavanje delničkih sportskih objekata: klizališta, dvorane, bazena, nogometnih stadiona, košarkaških i teniskih igrališta, kuglane i skakaonica; županija izdvojiti 314 tisuća eura. To za objekte Gortanskog sportskog centra iznosi ukupno 785 tisuća eura u ovoj godini, izvijestila je Šišić.


Pročelnica za školstvo Edita Stilin je, uz početak upisa u prve razrede osnovnih škola, najavila i više od deset milijuna eura kapitalnih ulaganja u dogradnju škola i dvorana. Za iznos od 10.144.000 eura planirani su radovi na dogradnji osnovne škole u Rabu, proširenje ugostiteljske škole u Opatiji, dogradnje škola u Mošćeničkoj Dragi i Triblju, dvorana u Klani i Marinićima, područnih škola u Kastvu i Dobrinju te početka dogradnje škola u Malom Lošinju i Brod Moravicama.


Stilin je najavila i nastavak programa produženog boravka za učenike-putnike u deset škola, za što je u drugom polugodištu planiran iznos od 36 tisuća 231 euro.


Županija će, zajedno sa sedam goranskih jedinica lokalne samouprave, nastaviti financirati rad logopeda u Delnicama. PGŽ izdvaja pedeset posto od ukupno 22 450 eura godišnje, kolika je cijena programa logopedskog tretmana koji pohađa sedamdesetero goranske djece, rekla je zamjenica župana Marina Medarić.


Medarić je izvijestila i o potpori radu županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama, koji će i u ovoj godini organizirati prometne jedinice u školama te prometne poligone i školu vožnje bicikla za najmlađe. Za rad Savjeta PGŽ je predvidjela 66 500 eura, izvijestila je Medarić.


Poslušajte izjave:

PGŽ: na Platku od utorka dnevno i noćno skijanje; milijuni eura za dogradnje škola

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.