Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ nabavlja nova vozila hitne pomoći za Gorski kotar i otoke

02.07.2022.

10:57

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija; vozilo Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske zupanije

Ilustracija; vozilo Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske zupanije

Foto: Nel Pavletic / Pixsell

Primorsko-goranska županija i Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije do kraja godine nabavit će ukupno 6 sanitetskih vozila za potrebe hitne medicinske službe u vrijednosti od 3.425.000,00 kn.

Riječ je o četiri vozila pogona 2x2 za sjedište u Rijeci, Ispostave Krk, Mali Lošinj i Rab u vrijednosti 2.000.000,00 kn, te još dva vozila pogona 4x4 prilagođena za zimske uvjete za Ispostavu Čabar i Sjedište u Rijeci u vrijednosti 1.425.000,00 kn. Temeljem provedenog postupka javne nabave, Ugovor je sklopljen sa CIB COMMERCE d.o.o. iz Buzeta.


Inače, Zavod za hitnu PGŽ raspolaže sa 49 vozila, među kojima su i dva specijalna terenska vozila za rad u zimskim uvjetima te jedna prikolica za masovne nesreće koju su nabavili prvi u Hrvatskoj. Od 2013. godine sredstvima PGŽ kupljeno je ukupno 37 vozila u vrijednosti gotovo 14 milijuna kuna.


Primorsko – goranska županija kontinuirano ulaže u Zavod za hitnu medicinu PGŽ, kojemu je u ovoj godini raspoređeno gotovo četiri i pol milijuna kuna od aktivnosti dostupnosti na primarnoj razini zdravstvene zaštite, specijalizacije doktora medicine do sufinanciranja pojačane izvanbolničke hitne medicinske pomoći. Također se planira osigurati i dodatna tri milijuna kuna za redovnu djelatnost što će biti jedna od tema sljedeće sjednice Županijske skupštine PGŽ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.