Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: najveći broj preminulih u jednom danu tijekom ovog epidemijskog vala

05.11.2021.

09:48

Autor: HRT - Radio Rijeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na području Primorsko-goranske županije u petak je 537 novooboljelih, a 364 su osobe ozdravile. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2026 uzoraka briseva, što danas čini nešto manji udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka od 26,51 posto.

298 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 99 iz Crikveničko-vinodolske regije, 58 s otoka Krka, 48 iz Liburnijskog područja, 29 s otoka Raba te četiri osobe iz Gorskoga kotara.

Najveći broj novooboljelih, njih 286 pripadaju skupini radno aktivnih stanovnika, 169 mlađim dobnim skupinama, dok 82 novooboljele osobe pripadaju skupini starijih od 65 godina. Tako se broj aktivnih slučajeva u PGŽ povećao na 3515.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 107. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi 13 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana nažalost je preminulo petero osoba od COVID-19 bolesti, što je najviši broj preminulih osoba u jednom danu u PGŽ tijekom ovog epidemijskog vala. Tako se ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 bolesti u PGŽ povećao na 60 osoba od čega su njih 15 bile cijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je sukladno nastavku rasta broja aktivnih slučajeva, ali i padu broja hospitalizacija u PGŽ ostao i dalje stabilan te iznosi 3,04 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.