Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: nakon niza dana s padom broja kovid oboljelih u bolnici, u riječkom KBC-u ih je troje više

06.03.2022.

11:27

Autor: Tatjana Sandalj

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

106 novooboljelih potvrđeno je u Primorsko-goranskoj županiji među 616 uzoraka briseva laboratorijski obrađenih tijekom subote. 231 osoba je ozdravila, a broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti smanjio se na 2239, priopćio je Stožer civilne zaštite PGŽ.

U ukupnom broju laboratorijski obrađenih testova, udio pozitivnih je 17,21 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 2,41 posto.


Iz Rijeke i mjesta u prstenu je 77 novooboljelih, devet ih je s otoka Lošinja, sedam s Liburnije, šest s otoka Cresa, četiri s crikveničko-vinodolskog područja i troje s otoka Krka. Radno aktivnoj populaciji pripada 47 novooboljelih, 40 ih je iz mlađih dobnih skupina i 19 ih je starije od 65 godina. 


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a tri COVID-19 oboljelih više liječi se u bolnici u odnosu na dan ranije, sada ih je 54, a u jedinici intenzivne skrbi na respiratoru su još uvijek tri pacijenta. 


U riječkom KBC-u od kovida je preminula još jedna starija, necijepljena osoba s prebivalištem u PGŽ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.