Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: nastava ostaje u školama, sve izglednije aktiviranje Dvorane mladosti

28.10.2020.

12:52

Autor: HRT - Radio Rijeka

Članovi stožera pred novinarima (Foto: PGŽ)

Članovi stožera pred novinarima (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Nastava u školama odvijat će se i dalje u klasičnom obliku dokle god bude povoljna situacija među mladima, a aktiviranje Dvorane mladosti na Trsatu kao prijemnog centra je sve izvjesnija opcija, rekao je na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite novi načelnik Mladen Šćulac.

Kao što smo jutros već javili, na području Primorsko-goranske županije je 179 je novozaraženih osoba, od 878 testiranih; ozdravila su 32 pacijenta, a aktivno je 785 slučajeva zaraze kovidom. 

Vodeći županijski epidemiolog Dobrica Rončević apelirao je na preventivu i uvažavanje svih odluka Nacionalnog stožera te upozorio da se pandemiji ne naslućuje kraj.

U KBC-u Rijeka na liječenju je 21 pacijent pozitivan na kovid. U protekla 24 sata primljene su tri osobe, a petero pacijenata je otpušteno na kućnu njegu.

Na Klinici za infektivne bolesti liječi se 16 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom. U respiracijskom centru je četvero pacijenata, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok je zbog neophodnoga kirurškog zahvata jedan pacijent u izolaciji na odjelu traumatologije.

Poslušajte što je o situaciji u bolnici u razgovoru za emisiju Tris rekao ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić, a donosimo i izjavu Dobrice Rončevića:

Dr. Rončević: Bez mjera neće biti usporavanja epidemije, pripremio Josip Krmpotić

Dr. Ružić o stanju u KBC-u Rijeka, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.