Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Nema novooboljelih, dvije osobe izliječene

09.07.2020.

11:26

Autor: Ivan Ribarić / Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa. U odnosu na jučer još su dvije osobe ozdravile, pa je trenutno u našoj županiji 26 oboljelih, dok ih je 83 ozdravilo.

Iako je u našoj županiji stanje zasada uglavnom pod kontrolom, diljem zemlje i danas ima novooboljelih od koronavirusa. Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš izjavila je jutros kako je, od jučer u 12.15 sati, u Hrvatskoj 76 novooboljelih od koronavirusa.

Trenutne brojke nisu baš sjajne, ali nisu ni poražavajuće. Jučer smo imali 53 novooboljela, danas je to 76, od jučer u 12.15 sati", rekla je Bubaš. To je, kaže porast, ali nije neočekivan s obzirom na trenutna "okupljanja raznoraznog tipa". Na pitanje o mogućim novim mjerama koje bi se odnosile na svadbe i slična druženja većeg broja ljudi, Bubaš je rekla kako ne bi govorila o ograničavanjima "jer do sada nismo dovoljno prakticirati ono što možemo prakticirati, a piše u preporukama".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.