Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Novac za ribarsku luku u Krku i potpore zdravstvenom nadstandardu

18.01.2021.

13:09

Autor: Neva Funčić

Foto ilustracija: Sanjin Strukic / PIXSELL

Foto ilustracija: Sanjin Strukic / PIXSELL

Foto: - / -

Lučkoj upravi Krk je za izgradnju ribarske luke na natječaju Ministarstva poljoprivrede odobren iznos od 5 milijuna eura, odnosno nešto više od 37 milijuna kuna. Radi se o produžetku postojećeg mula za oko 200 metara te proširenje na 12 metara.

Dobra vijest za krčku ribarsku luku stigla je početkom vikenda, izvijestila je zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić koja očekuje skoro potpisivanje ugovora za ovaj projekt.

Medarić je izvijestila i o odlukama o nastavku financiranja nadstandarda u županijskim zdravstvenim ustanovama. Psihijatrijskoj bolnici Rab namijenjeno je 192 tisuće kuna za sufinanciranje stanovanja liječnika specijalista i zdravstvenog kadra na području otoka Raba. Za preventivne programe kao i programe unapređenja zdravlja Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ namijenjeno je 933,5 tisuća kuna. Iz tih se sredstava primjerice financira izdavanje Narodnog zdravstvenog lista, programi unapređenja zdravlja romske populacije, prevencija bolesti srca i krvožilja, unapređenje oralnog zdravlja kod djece i mladih te savjetovališta za mlade. Domu zdravlja PGŽ rasporedit će se 925 tisuće kuna, od kojih je 391 tisuća namijenjena mobilnim timovima palijativne skrbi. Za sufinanciranje dostupnosti primarne zdravstvene zaštite, odnosno liječnički tim u Brod Moravicama i u domu za starije na Kantridi, raspodijeljeno je 873 tisuće kuna.
Pročelnica za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar izvijestila je da je PGŽ prošlog tjedna raspisala javni natječaj za sufinanciranje projekata ruralnog razvoja, poljoprivrede i lovstva. Za potpore je namijenjen iznos od milijun i sto tisuća kuna, natječaj je otvoren do 14. veljače, a prijavitelji su udruge i lokalne akcijske grupe. Poslušajte izjave:

Medarić i Raukar o projektima i potporama:

Medarić i Raukar, PGŽ, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.