Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: obavezne maske na mjestima okupljanja na otvorenom

02.04.2021.

08:15

Autor: Albert Petrović, Tatjana Sandalj

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji od petka su na snazi nove, strože epidemiološke mjere. Zatvaraju se kina, kazališta i izložbeni prostori, a ugostiteljski objekti smiju raditi do 19 sati. Mjere će biti na snazi do 17. ovog mjeseca.

Dodatnim tumačenjem je Stožer civilne zaštite PGŽ objasnio mjeru o ograničenju rada ugostiteljskih objekata. Ističu da se mjera ograničavanja radnog vremena do 19 sati ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima odnosi na pružanje usluga na otvorenim terasama, odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje. 

Tim ograničenjem nisu obuhvaćeni ugostiteljski objekti koji dostavu, odnosno isporuku hrane, pića, napitaka i slastica obavljaju uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera osobnim preuzimanjem kupca pred pred ulazom u ugostiteljski objekt bez ulaska u isti, bez zadržavanja na terasi objekta ili ispred ulaza u ugostiteljski objekt nakon preuzimanja; dostavom iz ugostiteljskog objekta vlastitim dostavnim vozilom ili dostavom iz ugostiteljskog objekta temeljem ugovora o poslovnoj suradnji s dostavljačem ili drive in načinom. Njihovo radno vrijeme je do 22 sata.

Na javnim okupljanjima smije biti najviše deset osoba, osim na vjerskim događajima gdje ih smije biti 25.

Na privatnim okupljanjima može biti osam osoba iz najviše dvaju kućanstava.

Nošenje maske na otvorenom obvezno je ako se ne može držati razmak od dva metra. 

Uz zatvorene teretane i fitness-centre, zabranjuju se i treninzi u zatvorenom, osim u prvom i drugom rangu natjecanja. 

Donijeta je i preporuka o pojačanom nadzoru provođenja mjera u javnom prijevozu, trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.