Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ obnavlja lječilište u Velom Lošinju: rekonstruira se medicinski trakt

19.04.2018.

14:41

Autor: Olivera Vinković

Obilazak gradilišta (Foto: PGŽ)

Obilazak gradilišta (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija nastavlja ulagati u zdravstveni turizam. Projekt uređenja dječjih igrališta i vježbališta u Park-šumi Podjavori u Velom Lošinju jedan je od njih. Danas su ga obišli pročelnica Odjela za zdravstvo Đulija Malatestinić i župan Zlatko Komadina.

"Revitalizacija lječilišta u Velom Lošinju je u strateškim odrednicama naše županije, na bazi naše tradicije lječilišnog turizma i da brendiramo županiju, u ovom trenutku otok Lošinj, kao otok vitalnosti, kao što smo to učinili s Opatijom, Talasoterapijom Crikvenica i našom bolnicom na Rabu", rekao je župan Zlatko Komadina.

Prva faza, rekonstrukcija Vile Elizabet, dovršena je još 2013. godine, naglašava Đulija Malatestinić. "Sada svjedočimo dobroj dinamici radova na realizaciji druge faze projekta - rekonstrukciji i nadgradnji medicinskog trakta, u vrijednosti od 15 milijuna i 900 tisuća kuna, koji je središnji objekt za pružanje ključne djelatnosti lječilišta, a to su medicinska rehabilitacija i fizikalna medicina", rekla je Malatestinić.

No, osim uređenja zgrada i okoliša, vrlo je bitna specijalizacija liječnika za rad u lječilištu, "i to s područja pulmologije, pedijatrije i dermatovenerologije, što će, uz postojećeg specijalista fizikalne medicine, omogućiti kvalitetan iskorak u pružanju zdravstvene zaštite", istaknula je pročelnica nakon obilaska objekata. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.