Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:01 / 10.05.2021.

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

PGŽ: od 190 hitnih testiranja, devetero novooboljelih; tri osobe preminule

Cijepljena gotovo trećina stanovnika županije (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Cijepljena gotovo trećina stanovnika županije (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Nakon što je jučer u hitnoći obrađeno 190 uzoraka briseva, bilo je devet pozitivnih nalaza, pa se udio pozitivnih osoba među testiranima smanjio na svega 4,7 posto, javlja Županijski stožer. Ozdravilo je 159 osoba, a trenutno je u PGŽ-u 1347 slučajeva koronavirusne bolesti. Preminule su tri osobe.

U KBC-u Rijeka od bolesti COVID-19 liječi se 121 pacijent, od kojih petero treba pomoć respiratora. U sekundarnom COVID-19 centru u opatijskoj Thallassotherapiji liječi se 10 osoba.

Udio hospitaliziranih osoba se, zbog pada broja aktivnih slučajeva, danas blago povećao u odnosu na jučer i iznosi 9,7 posto.

Od devetero novooboljelih, četvero je iz Rijeke, troje s Krka, te po jedna osoba iz Gorskoga kotara i s Raba. Sedmero je radno aktivnih, jedna je osoba starija od 65 godina i jedan je student, rekla je epidemiologica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Danijela Lakošeljac i naglasila kako je cijeli prošli tjedan primjetan pad broja zaraženih novim koronavirusom.

Cijepljeno je oko 80 tisuća ljudi, što je gotovo trećina stanovništva Primorsko-goranske županije, rekla je dr. Lakošeljac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.