Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: od proljeća nova brodska linija Baška-Lopar

26.11.2018.

14:45

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Nova brodska linija Baška-Lopar bit će cjelogodišnja, najavila je zamjenica župana Marina Medarić. Brod kapaciteta dvanaest putnika zimi će voziti jednom mjesečno, u pred i post sezoni jednom tjedno, a u ljetnoj sezoni četiri puta tjedno.

Ovakvu inicijativu Županijskih lučkih uprava Krk i Rab, podržale su i općine Baška i Lopar. Nadležna agencija odobrila je liniju, a prijedlog će ovog tjedna pred Županijsku skupštinu. To će biti, nakon međužupanijske linije Rab-Lun i cjelogodišnje linije Šilo-Crikvenica, treća županijska brodska linija, rekla je Medarić, koja očekuje da bi se, nakon javne nabave za brodare, putnici mogli voziti već na proljeće.

Novinari su doznali i da je PGŽ u zadnjoj ovogodišnjoj raspodjeli potpora sa 318 tisuća kuna sufinancirala niz manifestacija, a 50 tisuća kuna izdvojit će za popravak vatrogasnog vozila u zračnoj luci u Malom Lošinju.

Za subvencije poduzetnika će do kraja godine izdvojiti četiri milijuna i 300 tisuća kuna, a polovina potpora je dodijeljena za područje Gorskog kotara, rekao je zamjenik župana Petar Mamula.

Na osnovu poslijednja dva javna poziva, raspodijeljeno po pola milijuna kuna za nabavu opreme, dodanu vrijednost turističkim sadržajima i pripremu dokumentacije za europske natječaje. Mamula je istaknuo i potpore za mlade poduzetnike kojima je namijenjeno 173 tisuće kuna.

U četvrtak, 29. studenog pred vijećnicima će se naći i prijedlog novog ponda za potporu projektima i poduzetnicima Gorskog kotara, u kojem je za iduću godinu planiran iznos od 3 milijuna kuna.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.