Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Odgođena druga faza cijepljenja protiv koronavirusne bolesti

27.01.2021.

15:51

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Foto: - / -

Cijepljenje protiv virusa bolesti COVID-19 u Primorsko-goranskoj županiji prati nacionalni plan cijepljenja, pa je zbog kašnjenja isporuke cjepiva odgođena druga faza cijepljenja protiv koronavirusne bolesti u kojoj će se cijepiti osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici koji to žele.

S obzirom na ograničene količine te logističke i skladišne prepreke, druga faza procjepljivanja osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika uključivat će i primjenu još uvijek nedostupnog mRNA cjepiva tvrtke Moderna.

Treća faza cijepljenja, odnosno procjepljivanje opće populacije, uključivat će i vektorsko cjepivo proizvođača AstraZeneca, priopćeno je iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Rijeci, čije cijelo priopćenje donosimo na kraju teksta.

Do sada su prvom dozom cjepiva u Primorsko-goranskoj županiji cijepljene 4973 osobe. Zbog trenutno smanjene dostave cjepiva, drugom je dozom obuhvaćeno tek 919 osoba, rekao je glavni epidemiolog Dobrica Rončević, koji je objasnio kako trenutno ide cijepljenje:

Dr. Rončević o cijepljenju u PGŽ-u, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.