Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: otvoren natječaj za sufinanciranje programa javnih potreba u kulturi

11.12.2017.

11:58

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranska županija objavila je javni natječaj za sufinanciranje javnih potreba u kulturi, u idućoj godini. Otvoren je do 5. siječnja, ukupno je predviđeno milijun i 535 tisuća kuna, najmanji iznos koji se može dobiti po projektu je pet, a najveći 50 tisuća kuna.

Prethodne suglasnosti za pokretanje novih obrazovnih programa dobile su Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja za program Drvodjeljski tehničar i dizajner te Glazbena škola I. M. Ronjgova za program osnovnog glazbenog obrazovanja za flautu u Područnom odjelu na Krku. Obje škole odobrenje moraju ishoditi u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. 

U županiji su odredili da će poticati programe u pet kategorija: programi očuvanja i njegovanja kulturne baštine, poticanje kreativnih i kulturnih industrija, kulturne manifestacije, suradnja kreativnih i kulturnih industrija sa školama te razvoj publike. 

Više o natječaju pronađite na mrežnim stranicama županije. O tome tko će sredstva dobiti odlučivat će se, vjerojatno, na Skupštini PGŽ u veljači.

A na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici vijećnici će odlučivati o izdvajanju 21 milijuna kuna iz županijskog proračuna, tijekom iduće tri godine, za sportski centar na Platku. Između ostaloga, dio sredstava namijenjen je uređenju pristupne ceste, a dio za izgradnju vodoopskrbnog sustava kojim bi se riješio i sustav za zasnježenje u godinama koje su siromašnije snijegom.

PGŽ će pomoći Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Rijeka s 20 tisuća kuna, u izradi Baze inovatora i inovacija s područja županije.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.