Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: petero novooboljelih unutar malih 430 obrađenih briseva

27.09.2021.

09:16

Autor: PGŽ / Hina

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji u ponedjeljak je 5 novooboljelih osoba, dok su 52 osobe ozdravile. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 430 uzoraka briseva, što znači da je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka 1,16 posto.

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti se tako ponovno smanjio za 47 osoba u odnosu na jučer te danas iznosi 613. Svih 5 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, troje ih pripadaju radnoj populaciji, a dvije su osobe starije od 65 godina.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas 26 te je smanjen u odnosu na jučer za dva pacijenta. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi šest pacijenata što su dva pacijenta manje nego jučer.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva te broja hospitaliziranih osoba identičan jučerašnjem te iznosi 4,24 posto.

Ukupno je do danas tijekom četiri vala epidemije COVID-19 bolesti u PGŽ oboljelo 2397 osoba od čega je samo 341 osoba, odnosno njih 14,23 posto bilo cijepljeno. 

Iako je nedjeljom manji broj testiranja, epidemiolog Dobrica Rončević kaže da uočava stagnaciju epidemije. "Ove školske godine uočili smo da među cijepljenim starijima od 12 godina ima znatno manje oboljelih. Mladih od 12 do 18 godina do sada je u županiji cijepljeno oko sedam posto i kod tih osoba za sada nije bilo zaraženih," rekao je. Poslušajte više:

Dobrica Rončević: najvažnije je da nije došlo do velikog preopterećenja bolničkog sustava, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.