Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: peti dan zaredom bez novooboljelih, sutra kreće popuštanje mjera

26.04.2020.

10:13

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Vikend u Primorsko-goranskoj županiji nastavlja se bez novih slučajeva zaraze koronavirusom. Stanje je nepromijenjeno i kada su u pitanju brojke zaraženih i oporavljenih, pa je i dalje 36 oboljelih, dok su 34 osobe ozdravile.

Ponovno imamo niz od pet dana zaredom bez utvrđenih novih pozitivnih osoba. Prethodni, prošlotjedni niz, od šest "negativnih" dana prekinut je na samo jedan dan s evidentirana dva novooboljela. Do sada imamo 34 osobe koje su ozdravile dok ih je 36 još uvijek pod zarazom. Gorski kotar i kvarnerski otoci su bez evidentiranih slučajeva korona virusa, one su korona free zone.

Miran vikend bez novooboljelih idealna je najava sutrašnjeg početka popuštanja mjera. U prvoj fazi od sutra se ponovno uspostavlja gradski i prigradski prijevoz, kao i brzobrodske linije za otoke. Otvaraju se knjižnice, antikvarijati, knjižare, muzeji, galerije te sve trgovine, osim onih u trgovačkim centrima.

Radit će i uslužne djelatnosti, izuzev onih koje ostvaruju bliske kontakt s klijentima, a počet će i treninzi sportaša u najvišem stupnju natjecanja.

Poslušajte kakve novosti donosi šef županijskog stožera civilne zaštite Marko Boras Mandić:

Marko Boras Mandić - novosti, pripremio Dražen Zima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.