Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ podupire poljoprivrednike da "narastu" dovoljno za europske natječaje

30.11.2017.

15:50

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

O raznim vrstama poticajnih mjera na koje mogu računati poljoprivredni proizvođači Primorsko-goranske županije, bilo je danas riječi na Danu otvorenih vrata u županijskom Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj iz Stare Sušice.

Županija najviše pozornosti posvećuje davanju potpora malim gospodarstvima, kako bi ona dosegnula veličinu koja se traži pri kandidaturi na državne i europske natječaje. Razne vrste mjera na današnjem su devetome Danu otvorenih vrata prezentirali i predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Velik broj upita za poticaje, koje zaprimaju lokalne razvojne agencije, vezan je uz gospodarstva koja se temeljno bave poljoprivredom, ali uz to žele  aktivirati i dodatnu djelatnost.

"Upiti su najčešće vezani uz turizam, ruralne kuće za odmor, kampove, apartmane te otvaranje kušaonica. Naime, ima ljudi koji proizvode  sir, med i rakiju, pa su im projekti kušaonica zanimljivi kao potencijalni dio njihove ponude", potvrdila je interes za osmišljavanjem dopunskih gospodarskih sadržaja stručna suradnica pri Lokalnoj razvojnoj agenciji Gorski kotar Andrea Vukelić. Poslušajte izjavu: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.