Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:20 / 03.02.2021.

Autor: Neva Funčić

PGŽ pokreće uređenje malih goranskih skijališta i sanjkališta

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija pokreće program uređenja manjih skijališta i sanjkališta. Pokretna traka i manji ratrak nabavit će se za područje svakog grada i općine Gorskog kotara, a prve su na redu lokacije malih skijališta.

Delnice, Tršće, Mrkopalj i Begovo Razdolje su lokacije prekrasnih malih goranskih skijališta koje su sada zapuštene, navodi stručni suradnik Goranskog sportskog centra Davorin Klobučar.

Na Petehovcu su dvije staze, ona dulja je nekadašnja skijaška staza koja je vodila do stanice vlaka kojim su iz Rijeke dolazili skijaši, priča Klobučar. Tu je i sanjkaška staza u blizini doma, koju je lako obnoviti.

Kaže i da je staza Rudnik u Tršću, na kojoj su se nekada vozile utrke, danas zapuštena i zaraštena, no da ju je moguće brzo obnoviti.

U Mrkoplju na Čelimbaši uz vučnicu postoje dvije skijaške staze i sanjkalište koje valja urediti, a u Begovom Razdolju, gdje već dugo ne radi vučnica, ima snijega i kada ga nigdje drugdje više nema.

To su veliki goranski potencijali, kaže Klobučar u vrijeme kada je koronavirus izletnike preusmijerio prema domaćim snježnim destinacijama.

Klobučar napominje da su ulaganja u opremanje sanjkališta puno manja i jednostavnija, kao i da u sanjkanju, uz jednostavnu zimsku obuću i odjeću, mogu uživati svi, i bake i unuci. Poslušajte razgovor:

Klobučar: snježna uživanja uz manja ulaganja, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.