Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: policiji ove sezone pomažu kolege iz pet stranih zemalja

03.07.2019.

14:21

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Desetak policijskih službenika iz Poljske, Slovačke, Slovenije, Rumunjske i Srbije i ove će godine u sklopu projekta "Sigurna turistička sezona" boraviti na području Policijske uprave primorsko-goranske kako bi kolegama iz Hrvatske pomogli u lakšoj komunikaciji s turistima iz njihovih zemalja.

Policajke i policajci iz Poljske, Slovačke i Rumunjske danas su predstavljeni na konferenciji za novinare održanoj u sjedištu PU primorsko-goranske, na kojoj su se novinarima obratili načelnik PU Tomislav Dizdar, načelnik sektora policije Goran Gašpert i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Kako je načelnik Dizdar istaknuo ovo je nastavak kontinuiteta dobre suradnje s 21 policijskom upravom iz Europe i Azije jer novost je da od prošle godine Zagrebom patroliraju kineski, a od ove godine i južnokorejski policajci.

Kako je načelnik Gašpert naglasio, policajci iz Poljske bit će na ispomoći u Prvoj postaji u Rijeci, iz Slovačke u Crikvenici, rumunjski i srpski u Opatiji, dok će u špici sezone na Krku biti policajac iz Slovenije. Poslušajte načelnika PU Tomislava Dizdara i direktoricu TZ Kvarnera Irenu Peršić Živadinov:

Dizdar i Živadinov o kolegama iz stranih zemalja, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.