Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mićović: U siječnju očekujemo eksponencijalni rast broja zaraženih

03.01.2022.

09:49

Autor: Tatjana Sandalj

Prvi radni dan u novoj i gužva na drive in testiranju kod NZZJZ PGŽ

Prvi radni dan u novoj i gužva na drive in testiranju kod NZZJZ PGŽ

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Dvadeset novooboljelih osoba potvrđeno je među 959 uzoraka briseva laboratorijski obrađenih u hitnoći tijekom nedjelje, objavio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije. 190 osoba je ozdravilo pa je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti sada 3289. 

Udio pozitivnih među laboratorijski obrađenim uzorcima je 2,09 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju oboljelih je 3,01 posto.

 

14 novooboljelih su iz Rijeke ili mjesta u prstenu, troje ih je s liburnijskog područja, dvoje s otoka Krka i jedan ih crikveničko-vinodolske regije. Radno aktivnoj populaciji pripada 16 novooboljelih, dvoje mlađim dobnim skupinama, a dvoje je starije od 65 godina. 


Broj hospitaliziranih COVID-19 pacijenata u riječkom KBC-u približio se stotini, sada ih je 99, a u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru ih je 12. 


Tijekom nedjelje su u regionalnom kovid centru riječkog KBC-a preminule još tri osobe s prebivalištem u PGŽ. Tako je broj preminulih u četvrtom epidemijskom valu došao do 262, a među njima je bila 61 cijepljena osoba.


U PGŽ je u potpunosti cijepljeno 70 posto odraslih, odnosno 60 posto ukupnog stanovništva. Uoči očekivanog širenja omikron soja virusa, nastavlja se cijepljenje mladih te onih starijih booster dozom. Vrata su otvorena i nema zastoja, poručio je dr. Vladimir Mićović: 

Mićović: U siječnju očekujemo eksponencijalni rast broja zaraženih

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.