Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ poslije rebalansa - kome sve idu sredstva?

12.12.2022.

13:51

Autor: Olivera Vinković

Nakon što su bujice poharale izletište, obnova infrastrukture bi mogla trajati do idućeg ljeta.

Nakon što su bujice poharale izletište, obnova infrastrukture bi mogla trajati do idućeg ljeta.

Foto: - / Arhiva PINS i Zeleni vir

Kako je rebalans Primorsko-goranske županije izglasan, tako će sredstva namijenjena općinama Gorskog kotara nakon bujičnih poplava biti i realizirana, rekao je u ponedjeljak na redovitom kolegiju župan Zlatko Komadina.

Županija primorsko-goranska ponovno uskače u pomoć specijalnim bolnicama, odnosno thalassotherapijama u Opatiji i Crikvenici, te financiranju specijalizacija doktora medicine.


Kako je rekao župan Zlatko Komadina, država ostavlja lokalne samouprave, u vremenima porasta cijena energenata, da o vlastitom trošku pokriju 'podfinanciranje' zdravstvenog sustava.


Domovima za starije osobe Kantrida, Volosko, Mali Kartec i Marko Stuparić, PGŽ dodijelit će sredstva od 100 tisuća kuna za pokriće povećanja računa za energiju te sredstva za pokriće rashoda za zaposlene, rekla je pročelnica Odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.


Jedna od demografskih mjera je i pomoć mladim ljudima kako bi došli do krova nad glavom, a PGŽ ponovno dodjeljuje sredstva za mlade obitelji, nastavila je pročelnica Marač. 


Više poslušajte u nastavku:

S kolegija župana PGŽ:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.