Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Poticaji ruralnom razvoju

21.05.2018.

14:22

Autor: Olivera Vinković

Pred novinarima u PGŽ: Mamula, Medarić i Petrc (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Pred novinarima u PGŽ: Mamula, Medarić i Petrc (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Otvoren je javni poziv svim zaineteresiranim vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za dodjelu potpora u okviru projekta poticanja ruralnog razvoja u Primorsko-goranskoj županiji, za što je namijenjeno 480 tisuća kuna.

Spoj regija Sjevernog jadrana, projekt naziva Moses pokrenut je u svrhu poboljšanja pomorske prekogranične suradnje. Dožupanica Marina Medarić istaknula je da je riječ o prvom europskom projektu koji spaja sve regije Sjevernog Jadrana. Projekt je vrijedan milijun i 175 tisuća eura, od čega na PGŽ otpada 312 tisuća eura, a provedbom će biti povezani Trst - Istra i Lošinj ili Susak.

Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednim gospodarstvima otvoren je do 24. lipnja, a 480 tisuća kuna bit će raspoređeno u najvećim pojedinačnim iznosima do 25 tisuća za: obnovu i održavanje putova, ulaganja u opremu, pripremu dokumentacije u svrhu prijave na EU natječaje te razvoj postojećih oznaka kvalitete i uvođenje certifikata, najavio je dožupan Petar Mamula

Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.