Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: prihodi od pomorskog dobra za razvoj osam lučkih uprava

04.12.2017.

14:46

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranska županija trebala bi 2018. godine od svih djelatnosti koje se odvijaju na pomorskome dobru, uprihoditi 13 milijuna 260 tisuća kuna, a dobar dio tih sredstava uložit ćemo u razvoj svih osam lučkih uprava, rekla je pročelnica županijskog odjela za pomorsko dobro Nada Milošević.

Svakako dobra informacija, uz onu o uspostavljanju dvije nove linije ove godine - morem su vezani Šilo i Crikvenica, ali i Rab i Lun. Sve dok ministar mora Oleg Butković ne da suglasnost na imenovanje ravnatelja Županijske lučke uprave Opatija, Lovran, Mošćenička Draga - o tome je bespredmetno govoriti, rekla je Nada Milošević.

Itekako nam je stalo da nam ruralnom turizmu bude bolje. 260 tisuća kuna rasporedili smo na nekoliko adresa, kaže zamjenica župana Marina Medarić"to su dodatne mjere kojima se potiče razvoj selektivnog turizma, a isto tako potiče se cjelogodišnji rad i nova zapošljavanja u turizmu. Mi pratimo kako se provode te mjere i najvažnije je, naravno, da taj program ide dalje i nastavlja se i sljedeće godine."

Socijala i mladi - dobar potez je otvaranje kućanske zajednice u Domu za starije na Kantridi. Međunarodna suradnja ide dalje, a zaposlit ćemo i 60 obiteljskih njegovatelja. Što se "Malog karteca" tiče, Dragica Marač, pročelnica županijskog odjela za mlade i socijalnu politiku, bila je izuzetno jasna - od sedam kandidata odabrali smo najboljega. I točka."

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.