Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: promocija zračne luke na Krku te obnova cesta i trajektnih pristaništa

16.05.2016.

16:38

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zračna luka Rijeka lani je zabilježila je 140 tisuća putnika, a u Primorsko-goranskoj županiji najavljen je nastavak udruženog oglašavanja avioprijevoznika. Na redovitom susretu župana s novinarima, najavljena je i obnova ceste od Liča do Lukova te radovi na pristaništima u Stinici i Loparu.

Za oglašavanje avioprijevoznika koji na Krk lete iz Stockholma, Bruxellesa, Londona, Münchena, Rige i Talina lani je uloženo četiri milijuna i 400 tisuća kuna, a ove godine plan je nešto manji – četiri milijuna i 100 tisuća kuna,kaže pročelnica Melita Raukar.

Proračun je stabilan, tvrdi župan Zlatko Komadina, koji je  najavio je i obnovu ceste od Liča do Lukova vrijednu 2,7 milijuna kuna. To će raditi GP Krk, a Goran graditeljstvo izvodi 2,3 milijuna kuna vrijedno proširenje ceste za  Platak. 

Na Rabu će sutra će biti potpisani ugovori o sedam milijuna kuna vrijednim radovima na  trajektnim pristaništima u Stinici i Loparu. Javlja Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.