Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Ravnatelji osnovnih škola preuzimaju testove; manje od 700 novooboljelih dnevno

10.02.2022.

13:58

Autor: Tatjana Sandalj

Testovi za učenike osnovnih škola PGŽ

Testovi za učenike osnovnih škola PGŽ

Foto: - / PGŽ

Između 2710 laboratorijski obrađenih briseva tijekom srijede potvrđeno je 699 novooboljelih osoba. Ozdravilo ih je 913, pa se broj aktivnih slučajeva smanjio na 8351, izvijestio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije. U skladištu Stožera CZ PGŽ u četvrtak su testove preuzeli ravnatelji osnovnih škola PGŽ. Testovi će potom biti podijeljeni učenicima i njihovim roditeljima, kako bi od ponedjeljka mogli testirati djecu prije nastave.

Udio pozitivnih u ukupnom broju laboratorijski obrađenih testova je 25,79 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 1,12 posto.


451 novooboljela osoba je iz Rijeke ili mjesta u prstenu, 60 ih je iz crikveničko-vinodolske regije, 53 s Liburnije, 52 s otoka Raba, 30 s otoka Krka, 29 s otoka Lošinja, 19 s otoka Cresa, a petero je iz Gorskog kotara. Najveći broj novooboljelih, njih 410, pripada radno aktivnoj populaciji, 189 ih je iz mlađih dobnih skupina, a ravno sto ih je starije od 65 godina. 


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, hospitaliziranih kovid pacijenata je 94, a u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru je deset oboljelih od COVID-19 bolesti. 


U riječkom KBC-u preminule su još tri osobe od COVID-19 bolesti, dvije s prebivalištem u PGŽ i jedna iz Ličko-senjske županije. Broj umrlih u petom epidemijskom valu popeo se na 64, od čega su 22 osobe bile cijepljene, a troje je primilo i booster dozu.


Roditelji koji odbiju testirati svoju djecu neće snositi nikakve posljedice, rekao je županijski koordinator za podjelu testova Goran Petrc, a što će se s takvom djecom događati objasnio je ravnatelj Osnovne škole Hreljin Zoran Pavletić, poslušajte:

Petrc o podjeli testova školama

Pavletić o odgovornosti roditelja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.