Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: rekordan broj aktivnih slučajeva u četvrtom valu epidemije

11.11.2021.

11:25

Autor: Tatjana Sandalj, Olivera Vinković

Foto: Torsten Simon / Pixabay

Foto: Torsten Simon / Pixabay

Foto: - / -

Bilježimo najveći broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti u Primorsko-goranskoj županiji u četvrtom valu epidemije: 4216 osoba, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite PGŽ. Osam osoba je preminulo od COVID-19 bolesti u regionalnom kovid centru KBC-a Rijeka.

U riječkom KBC-u otvoren je novi kovid odjel. Odlukom Kriznog stožera bolnice, u zgradi Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata sada je dostupno dodatnih 27 kreveta za pacijente oboljele od koronavirusa. Svi pacijenti privremeno preseljene otorinolaringologije hitne preglede i zahvate obavljat će na riječkoj poliklinici. (O.V.)

Novooboljelih je potvrđeno 498, među 1818 laboratorijski obrađenih testova tijekom srijede. Ozdravile su 83 osobe. 

Udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih je 27,39 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je stabilnih 3,10 posto. 

329 novooboljelih je iz Rijeke i mjesta u prstenu, 87 ih je s Liburnije, 53 iz crikveničko-vinodolske regije, 14 s Lošinja, osam iz Gorskog kotara, četvero s otoka Krka, dvoje sa Cresa te jedan s otoka Raba. 

254 novooboljele osobe su iz skupine radno sposobnog stanovništva, 171 je iz mlađe populacije, a 73 novooboljele osobe su starije od 65 godina. 

U riječkom KBC-u od COVID-19 bolesti liječi se 131 osoba, a 14 ih je na respiratoru u jedinici intenzivne njege. Svi preminuli tijekom srijede u regionalnom kovid centru imali su prebivalište na području PGŽ i bili su necijepljeni.

Otvaranjem novog kovid odjela u riječkom KBC-u željeli su biti spremni za prihvat većeg broja pacijenata, objasnio je ravnatelj Alen Ružić, poslušajte njegovu i izjavu epidemiologinje Danijele Lakošeljac:

Ružić: Spremni za prihvat pacijenata, pripremila Olivera Vinković

Lakošeljac: Važno je provođenje svih mjera, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.