Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mićović: inzistiramo na cijepljenju, a jesen bi mogla biti odlučujuća za izalak iz pandemije

11.04.2022.

10:16

Autor: Tatjana Sandalj, Josip Krmpotić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Između 224 laboratorijski obrađenih uzoraka briseva u hitnoći tijekom nedjelje potvrđeno je sedam novooboljelih. 174 osobe su ozdravile od COVID-19 bolesti, pa je broj aktivnih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji pao na 1708, izvijestio je Stožer civilne zaštite PGŽ.

Udio pozitivnih među laboratorijski obrađenim uzorcima je 3,13 posto, a udio hospitaliziranih među aktivnim slučajevima je, zbog pada broja aktivnih slučajeva i stagnacije broja hospitaliziranih, malo narastao - 3,22 posto.


Šest novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, a jedna je osoba s Liburnije. Po tri novooboljela pripadaju radno aktivnoj populaciji i skupini starijih od 65 godina, a jedna je iz mlađih dobnih skupina.


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se u bolnici liječe od COVID-19 bolesti je 55. U jedinici intenzivne skrbi, na respiratoru se liječe dva kovid bolesnika.


To su dobre informacije jer je peti val bio buran i obrana od njega bila je gotovo nemoguća. Zato i dalje inzistiramo na cijepljenju, posebno ugroženih kategirija stanovništva, preporučamo što više boravaka na otvorenom i nošenje maski u nekim zatvorenim prostorima. Zadovoljni smo situacijom, a jesen bi mogla donijeti konačnu odluku o izlasku iz pandemije, rekao je u ponedjeljak ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ dr. Vladimir Mićović. Poslušajte izjavu:

Mićović: PGŽ je bila uspješnija od Hrvatskog prosjeka

Vladimir Mićović

Vladimir Mićović

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.