Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: sedmi dan za redom smanjuje se broj aktivnih slučajeva; testovi za učenike stižu u škole

09.02.2022.

11:42

Autor: Tatjana Sandalj

Test na koronavirus

Test na koronavirus

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Između 2418 laboratorijski obrađenih testova tijekom utorka potvrđeno je 926 novooboljelih osoba u Primorsko-goranskoj županiji, a ozdravile su 1192 osobe, pa je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti pa na 8567. Taj broj se smanjuje već sedam dana za redom, istaknuli su iz Stožera civilne zaštite PGŽ u redovitom dnevnom priopćenju. 

Udio pozitivnih među laboratorijski obrađenim testovima je 38,30 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 1,08 posto. 


596 novooboljelih je iz Rijeke i mjesta u prstenu, 101 je s otoka Krka, 84 s liburnijskog područja, 74 iz crikveničko-vinodolske regije, 34 s otoka Lošinja, 22 s otoka Cresa, osam s otoka Raba te sedam iz Gorskog kotara. Najveći broj novooboljelih, njih 566 pripada radno aktivnoj populaciji, 247 ih je iz mlađih dobnih skupina, a 113 ih je starije od 65 godina. 


U riječkom KBC-u su dva COVID-19 oboljela više nego dan ranije. Ukupno ih je sada 93, a u jedinici intenzivne skrbi je na respiratoru 12 oboljelih, čak pet više nego dan ranije. 


U riječkom KBC-u od kovida su preminule još dvije osobe s prebivalištem u PGŽ.


U PGŽ stiglo je 56 tisuća testova za samotestiranje učenika. Oni će biti raspodijeljeni u 104 škole diljem županije, a testiranje počinje u ponedjeljak, rekao je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović, a načelnik županijskog stožera Mladen Šćulac komentirao je moguće situacije u kojoj roditelji odbijaju testirati djecu, poslušajte:

Testovi stižu tijekom dana u sve škole

Mladen šćulac o tome što ako...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.