Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: šest novozaraženih; nema posjeta KBC-u; otkazan Hod za slobodu

26.06.2020.

10:26

Autor: Matea Krmpotić, Neva Funčić

Foto: Borna Filić / Pixsell

Foto: Borna Filić / Pixsell

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji šest je novozaraženih osoba, potvrdili su nam iz Županijskog stožera civilne zaštite. Četiri od šest su kontakti zaraženih od četvrtka, a dva su vezana uz pomorska zanimanja. Svi su asimptomatski slučajevi, a sada su na kućnom liječenju, u samoizolaciji.

Radi sprečavanja širenja infekcije koronavirusom, od četvrtka je uvedena zabrana posjeta pacijentima na svim lokalitetima KBC-a Rijeka. Mjera predostrožnosti donesena je sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Kretanje u riječkoj bolnici ograničeno je na nužno, uz obavezno korištenje zaštitne opreme, javili su iz riječkog KBC-a.

Zbog epidemiološke situacije otkazan je riječki Hod za slobodu koji se trebao, tradicionalno, održati u u subotu 27. lipnja, u centru grada.

"Ponosni smo zbog brojnosti i snage vaše podrške našem zajedničkom NE onima koji osporavaju ljudska prava", ističu u objavi organizatori, inicijativa Građanke i građani Rijeke.

"Ne dozvoljavamo da političari i političarke ulaze u naše živote, obitelji i maternice! Ne dozvoljavamo da se preko žrtava nasilja, preko žrtava silovanja, osvajaju jeftini politički bodovi", poručuju organizatori koji će na društvenim mrežama uz hešteg #zaslobodu održati simboličku akciju.

O zaraženima govori ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović, a Lorena Zec najavila je da će se Hod za slobodu organizirati čim situacija to bude dozvoljavala, poslušajte:

Mićović: slijedimo trag svih zaraza, pripremila Matea Krmpotić

Zec: kako ipak prosvjedovati ove subote?, pripremila Matea Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.