Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ sjeća se Oluje: vijenci, mimohod zastava, misa zahvalnica...

05.08.2020.

06:23

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bit će položeni vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježjima diljem Primorsko-goranske županije. U Rijeci će biti održan mimohod zastava, a misa zahvalnica za Domovinu i poginule branitelje bit će u Trsatskom svetištu.

Mise zahvalnice za Domovinu i za poginule i umrle hrvatske branitelje bit će služene u mnogim crkvama Riječke nadbiskupije, a euharistijsko slavlje u Trsatskom svetištu na rasporedu je u 11 sati. Predvodit će ga gvardijan fra Bernard Barbarić.

Delegacije Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata položit će vijence u Aleji poginulih branitelja Domovinskoga rata na Centralnom gradskom groblju Drenova u Rijeci, ispred središnjeg križa na Centralnom gradskom groblju Drenova, na spomen obilježje na groblju Trsat te u 10 sati na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Pola sata ranije će s Trga 128. brigade HV prema Mostu hrvatskih branitelja krenuti mimohod zastava u kojem će sudjelovati predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te članovi državnih, županijskih i gradskih izaslanstava.

 

I delegacija Grada Crikvenica položit će vijence i zapaliti svijeće na grobovima poginulih branitelja te na centralnim križevima na grobljima u Grižanama, Jadranovu, Dramlju, Crikvenici i Selcu. 

U 11 sati u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici bit će održana Sveta Misa za Domovinu i za sve hrvatske branitelje.

Na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici u 21 sat počet će blagdanski koncert na kojem će nastupiti klapa Nevera i grupa Point.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.