Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: stotinjak više ozdravljenih od novooboljelih; preminulo je šest osoba

24.04.2021.

09:22

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je u subotu u 271 oboljelom te 370 ozdravljenih osoba. U riječkom KBC-u je deset oboljelih od COVID-19 bolesti manje, ali je čak šest osoba preminulo. Udio pozitivnih, među u petak obrađenim laboratorijskim testovima, je 28,2 posto.

Aktivni broj COVID-19 slučajeva na području PGŽ manji je za 103 osobe i iznosi 2930. Ukupno je tijekom petka laboratorijski obrađen 961 uzorak.

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC, od COVID-19 bolesti se u bolnici liječi 191 pacijent, a na respiratoru ih je deset. U sekundarnom centru u Opatiji na liječenju su 34 pacijenta, tri manje nego dan ranije. Udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 7,6 posto.

U Rijeci i riječkom prstenu najviše je novooboljelih, a još ih je 50 u Gorskom kotaru, 18 na Krku, 17 na liburniji, sedam na crikveničko-vinodolskom području, šest na cresko-lošinjskom i jedan na Rabu. 

Gotovo jednak broj novooboljelih je među starijima od 65 godina (59 novooboljelih) te među, ukupno, školskom djecom i studentima (57 novooboljelih). Najviše novooboljelih je među radno sposobnima - 155 novooboljelih.

Kreće novi krug cijepljenja prosvjetnih radnika, dok se početkom idućeg mjeseca očekuju i znatno veća količina cjepiva. Poslušajte što ističe glavni epidemiolog Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević o dinamici cijepljenja:

Rončević: Intenzivna faza cijepljenja slijedi u prvom tjednu svibnja, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.