Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: testiranje na kovid samo u hitnoći; 22 novooboljela

01.11.2021.

09:00

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Fernando Zhiminaicela / Pixabay

Foto: Fernando Zhiminaicela / Pixabay

Foto: - / -

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo obavijestili su da 1. studenoga neće provoditi testiranje i cijepljenje protiv COVID-19 bolesti. Neće biti cijepljenja u dvorani na Zametu, ali po nalaze u NZZJZ na Mlaku možete od 10 do 14 sati. Tijekom nedjelje su potvrđene 22 novooboljele osobe.

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je u ponedjeljak o 753 laboratorijska uzorka obrađena tijekom nedjelje, a među kojima je pozitivnih bilo 2,92 posto. 

260 osoba je ozdravilo pa se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti u PGŽ smanjio na 3008. Udio hospitaliziranih je, zbog pada broja aktivnih slučajeva i rasta broja hospitaliziranih, nešto veći: 3,72 posto.

Iz Rijeke i prstena je 19 novooboljelih, dvoje su s liburnijskog područja, te jedna osoba iz crikveničko-vinodolske regije. U skupini radno aktivnih stanovnika je 11 novooboljelih, petero je iz mlađih dobnih skupina, a šestero je starije od 65 godina. 

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, hospitalizirano je šest oboljelih više nego dan ranije pa se u riječkoj bolnici sada nalazi 112 oboljelih od COVID-19 bolesti. U jedinici intenzivne skrbi je i dalje 11 oboljelih na respiratoru. Tri su osobe preminule u bolnici od posljedica COVID-19 bolesti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.