Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: testove treba petina zaposlenih u javnom sektoru

15.11.2021.

12:42

Autor: Olivera Vinković, Neva Funčić

Jedan od punktova za testiranje je u Akvariju kampusa na Trsatu (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Jedan od punktova za testiranje je u Akvariju kampusa na Trsatu (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Od utorka na snagu stupaju nove mjere: za dolazak na posao ili ulazak u javne i državne institucije potrebna je kovid potvrda ili negativan test, što znači da je u ponedjeljak počelo masovno testiranje. U PGŽ testiranja će se obavljati u ponedjeljak i srijedu na 25 lokacija po cijeni od sto kuna.

Procijenjuje se da će testove trebati oko petina zaposlenih u javnim službama, a u ponedjeljak ćemo točno znati kakvo je opterećenje na punktovima za testiranja, rekli su zamjenik župana Vojko Braut i voditelj ureda županije Goran Petrc.

Od 25 lokacija, pet mjesta za testiranje je u Rijeci, a za sada ga obavljaju ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja PGŽ  te županijske specijalne bolnice. Iz privatnog sektora testiranje obavljaju i Specijalna bolnica Medico iz Rijeke i Poliklinika Smile iz Opatije, rekao je Petrc te dodao da je cijena testiranja sto kuna, koje treba platiti na licu mjesta, a račun će kasnije zaposleniku refundirati poslodavac.

Primorsko-goranska županija je angažirala prometne redare na Mlaki ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, gdje se do 14 sati obavljaju testiranja na uputnicu liječnika, a poslijepodne za potrebe dolaska na posao. U Rijeci se testirati možete i na trsatskom Kampusu, u Domovima zdravlja Zamet i Vežica te na Zavodu za hitnu medicinu u Čandekovoj ulici.

Testiranje dvadesetak posto zaposlenika javnog sektora predstavlja ogromno organizacijsko i financijsko opterećenje, rekao je Braut te ponovno pozvao građane da se cijepe i tako doprinesu normalizaciji epidemiološke situacije.

Iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu, koji su testiranje provodili od 7:30 do 9:30 sati, javila se zamjenica ravnatelja Zavoda Senka Kajčić. S kampusa riječkog Sveučilišta javila se Daniela Bradamante, a poslušajte i izjave Brauta i Petrca:

Senka Kajčić: Nije bilo veće gužve, pripremila Olivera Vinković

Danijela Bradamante: Gužve očekujemo u popodnevnim satima, pripremila Olivera Vinković

Braut i Petrc: Akcija je ogromno opterećenje, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.