Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ tjedan počinje sa samo tri novozaražena i devet ozdravljenih

19.10.2020.

09:19

Autor: Tatjana Sandalj, Hina

Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Foto: - / -

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije javio je u ponedjeljak o tri novozaražene i devet ozdravljenih osoba, tako da su na području županije sada 153 aktivna slučaja zaraze virusom COVID-19.

U Primorsko-goranskoj županiji je u ponedjeljak 568 osoba u samoizolaciji.

Dva školska razreda su u izolaciji, po jedan u osnovnoj i srednjoj školi, izvijestio je u ponedjeljak župan Zlatko Komadina. Naveo je kako se nastoji da se školska nastava odvija u učionicama, ali i da su u županiji spremni, pogorša li se situacija s brojem zaraženih, početi s online nastavom u višim razredima osnovnih škola. 

Istaknuo je da je županijski Stožer tijekom vikenda odlučio da će, bude li u županiji više od 50 novozaraženih na dan, predložiti Nacionalnom stožeru uvođenje online nastave za učenike viših razreda osnovnih te učenike srednjih škola. 

Dodao je da se, u dogovoru s riječkim gradskim stožerom, za prihvat bolesnika ponovno priprema Dvorana mladosti na Trsatu za slučaj loše epidemiološke situacije, ali je optimist i smatra da do toga neće doći.

U riječkoj bolnici je na liječenju 15 bolesnika pozitivnih na koronavirus. U Klinici za infektivne bolesti sa srednje teškim simptomima je 11 pacijenata, a u respiracijskom centru četvero pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.
Svi bolesnici u respiracijskom centru su iz Ličko-senjske županije, najstariji je 1939., najmlađi 1969. godište, a prosječna dob oboljelih je 65,5 godina.

U Hrvatskoj se od koronavirusa  oporavilo 20.529, od toga 476 u protekla 24 sata.

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je podatak da su u 24 sata zabilježena 393 nova slučaja zaraze koronavirusom od 3.636 testiranih uzoraka.

Trenutno je u Hrvatskoj akivno 5.070 slučajeva, a 571 osoba je na bolničkom liječenju. Na respiratoru je 35 oboljelih.

Na žalost, dosad su preminule 374 osobe. U samoizolaciji je u ponedjeljak 21.329 osoba.

Poslušajte izjavu župana PGŽ Zlatka Komadine:

Komadina: Moramo se paziti, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.