Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: tri dana za redom broj novooboljelih manji od broja osoba koje su ozdravile

05.02.2022.

11:31

Autor: Tatjana Sandalj, Hina

Novo proteinsko cjepivo krajem veljače u Hrvatskoj

Novo proteinsko cjepivo krajem veljače u Hrvatskoj

Foto: Dado Ruvic / Reuters

913 novooboljelih od COVID-19 bolesti potvrđeno je među 2374 uzoraka briseva laboratorijski obrađenih tijekom petka, izvijestio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije. Ozdravilo je 1156 osoba pa je broj aktivnih slučajeva u PGŽ pao na 10749.

Udio zaraženih među testiranima je 38,46 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva pao je na 0,8 posto. 


554 novooboljelih je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 78 s crikveničko-vinodolske regije, 62 s otoka Krka, po 58 s liburnijskog područja i Gorskog kotara, 47 s otoka Raba, 42 s otoka Lošinja te 14 s otoka Cresa.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 571 pripada skupini radno aktivne populacije, 265 mlađim dobnim skupinama, a 77 ih je starije od 65 godina.


Prema podacima ravnateljstva KBC-a Rijeka, ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je 86, a u jedinici intenzivne skrbi na respiratoru je petero oboljelih. 


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je od COVID-19 bolesti preminulo petero starijih necijepljenih osoba, troje s prebivalištem u PGŽ te dvoje iz Istarske županije.


Novo proteinsko cjepivo protiv COVID-19 bolesti američke tvrtke Novavax za tri tjedna stiže u Hrvatsku, potvrdili su u subotu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ), a riječ je o cjepivu proizvedenom prokušanom metodom bez korištenja genetskog materijala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.