Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: stiglo 4700 doza Novavax cjepiva, samo za prvo cijepljenje

11.03.2022.

11:11

Autor: Tatjana Sandalj

covid-19

covid-19

Foto: - / Pixabay

Zbog nove podvarijante omikrona, u zemljama zapadne Europe ponovno raste broj novozaraženih, dok kod nas stagnira pad broja zaraženih, rekao je epidemiolog Dobrica Rončević te najavio da od subote u NZZJZ na Mlaki počinje cijepljenje novim proteinskim cjepivom. U Primorsko-goranskoj županiji je, među 859 uzoraka briseva laboratorijski obrađenih tijekom četvrtka, potvrđeno 232 novooboljelih, a ozdravilo je 259 osoba, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite PGŽ.

Broj aktivnih slučajeva pa je na 2007. Udio pozitivnih među laboratorijski obrađenim testovima je 27,01 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 2,79 posto. 


158 novooboljelih je iz Rijeke i mjesta u prstenu, 27 ih je s otoka Krka, po 20 s Liburnije i iz Gorskog kotara, petero iz crikveničko-vinodolske regije te po jedna osoba s otoka Raba i s otoka Cresa. 143 novooboljele osobe su iz skupine radno aktivnog stanovništva, 70 ih je među mlađim dobnim skupinama, a 19 ih je starije od 65 godina. 


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a tri COVID-19 oboljela više liječi se u bolnici, ukupno je takvih pacijenata sada 56, a troje ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.


U PGŽ je siglo 4.700 doza cjepiva proizvođača Novavax, koje je namijenjeno isključivo za prvo cjepljenje, u dvije doze u razmaku od tri tjedna, rekao je epidemiolog Dobrica Rončević. Poslušajte:

Dobrica Rončević o novom proteinskom cjepivu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.