Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: u 2050 obrađenih uzoraka 10 novooboljelih

12.08.2021.

10:18

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija u četvrtak ima 10 novooboljelih te troje ozdravljenih osoba. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2050 uzoraka briseva od kojih udio pozitivnih iznosi 0,5 posto, potvrdio je Stožer PGŽ.

Šestero novooboljelih je iz područja Rijeke i riječkog prstena, dvoje sa Lošinja, te po jedna osoba iz područja Crikveničko-vinodolske regije i Liburnije.

Među zaraženim/oboljelim nema osoba starijih od 65 godina, dok dvije pripadaju mlađim dobnim skupinama te osmero njih radnoj populaciji. Svi su necijepljeni.

Broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je stoga veći za jednu osobu u odnosu na jučer i iznosi 12. Međutim na respiratoru u KBC-u Rijeka od danas nema niti jednog pacijenta.

Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u je danas sličan jučerašnjem te iznosi 15,18 posto. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti sada iznosi 79.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.