Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: u hitnoći potvrđeno 436 novooboljelih

07.01.2022.

10:38

Autor: Tatjana Sandalj

Koronavirus, ilustracija

Koronavirus, ilustracija

Foto: HRT / HTV

Na blagdan je laboratorijski obrađeno 1440 uzoraka briseva, a među njima potvrđeno je 436 novooboljelih. 451 osoba je ozdravila pa s broj aktivnih slučajeva smanjio na 5134, izvijestio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije u petak. 

Udio pozitivnih među testiranima je 30,28 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 0, 26 posto. 


284 novooboljele osobe su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 64 s crikveničko-vinodolske regije, 57 s otoka Raba, 18 s liburnijskog područja, sedam ih je s otoka Krka, te po dvoje iz Gorskog kotara te otoka Cresa i Lošinja. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 263 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 135 mlađim dobnim skupinama, a 38 ih je starije od 65 godina.


Prema podacima ravnateljstva KBC-a Rijeka, ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas sedam osoba veći od jučerašnjeg i iznosi 116. U jedinici intenzivne skrbi riječke bolnice na respiratoru je 12 oboljelih.


Tijekom četvrtka je u KBC-u Rijeka preminula jedna necijepljena osoba od COVID-19 bolesti s prebivalištem u PGŽ.


Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u dvorani na Zametu u petak će provoditi cijepljenje opće populacije bez prethodnog naručivanja. Bit će dostupna cjepiva svih proizvođača, a cijepiti se može do 18:30 sati.


Podsjećamo, u dvorani na Zametu građani se mogu cijepiti svakog radnog dana od 8:00 do 18:30, a subotom u zgradi Zavoda na Mlaki, u istom terminu. Pozivaju sve građane koji još nisu primili booster dozu, da s obzirom na zabrinjavajuću epidemiološku situaciju s omikron sojem, to učine što prije kako bi zaštitili sebe i druge.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.