Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mićović: držimo trend testiranja u istom danu, pred nama je zahtjevan tjedan

10.01.2022.

12:59

Autor: Neva Funčić

Vladimir Mićović rekao je da čine sve kako bi testirani u istome danu dobili i rezultate

Vladimir Mićović rekao je da čine sve kako bi testirani u istome danu dobili i rezultate

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

U Primorsko-goranskoj županiji su 42 novooboljele osobe, a njih 416 je ozdravilo. U riječkom KBC-u su tri osobe umrle, a broj hospotaliziranih porastao je na 125, od čega je 12 kovid bolesnika na respiratoru. Raste interes za cijepljenje i za testiranje, a radno vrijeme punktova je produljeno do 18 sati.

Važno je da svi oni kojima treba potvrda PCR ili BAT testa tu uslugu dobiju na vrijeme, bez čekanja i naručivanja, zato smo i produljili radno vrijeme do 18 sati, rekao je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović. Čeka se ipak u koloni vozila na drive-in testiranje, no građani sada znaju da mogu doći i u poslijepodnevnim satima i da će biti testirani istog dana, rekao je Mićović koji očekuje u iduća dva tjedna još veći interes za testiranje na COVID-19. 


Podaci nakon nedjeljnih testova govore o 42 novooboljelih i više od šest tisuća aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom u PGŽ. U tjednu od 3. do 9. siječnja zabilježeno je 51,21 posto više zaraženih nego u prethodnom tjednu, dok je u KBC-u Rijeka broj hospitaliziranih narastao za 11,9 posto. 


Mićović je iznio i ohrabrujuće podatke da je booster dozom cjepiva u PGŽ cijepljeno 18,6 posto odraslih, a samo u jednom danu 7. siječnja je u dvorani na Zametu je cijepljeno rekordnih 2492 ljudi. Odaziv na cijepljenje i dalje raste, a Mićović poziva građane koji u kućanstvu imaju starije ili nepokretne osobe da ih naruče na cijepljenje kod kuće.

Epidemiolozi će se javiti na telefon 051 554 801 ili 051 554 802 i dogovoriti cijepljenje zdravstveno osjetljivih osoba u sigurnosti njihovog doma.

Vladimir Mićović

Učenici su od danas krenuli na normalnu nastavu, epidemiološka slika u školama za sada je dobra, a ravnatelj Mićović je pozvao roditelje da djecu kod koje se pojavi bilo koji simptom bolesti zadrže kod kuće. 


Broj novooboljelih je dramatično porastao, na djelu je najviša tranzicija visoko zaraznog omikron soja u kombinaciji s delta sojem virusa, a iduća dva tjedna će biti kritično razdoblje u kojem treba biti oprezan, poručio je Mićović, poslušajte:

Mićović: u NZZJZ velik broj testiranja, a rezultati trebaju biti gotovi u istom danu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.