Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: u riječkom KBC-u više nema kovid bolesnika na respiratoru

30.03.2022.

10:55

Autor: Tatjana Sandalj

COVID

COVID

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Od 1301 uzorka briseva laboratorijski obrađenih tijekom utorka potvrđene su 394 novooboljele osobe, priopćio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije. Dobra je vijest da u riječkom KBC-u, u jedinici intenzivnog liječenja, više nema oboljelih od COVID-19 bolesti na respiratoru.

Već četvrti dan za redom u KBC-u Rijeka nije bilo preminulih od COVID-19 bolesti. A prema podacima ravnateljstva bolnice, u bolnici se liječi 65 kovid pacijenata, deset manje nego dan ranije. 


Stožer CZ PGŽ izvijestio je i o 372 osobe koje su ozdravile, pa je broj aktivnih kovid slučajeva u županiji narastao na 3041. Najveći broj novooboljelih je iz Rijeke i mjesta u prstenu, njih 264. 54 novooboljela su s liburnijskog područja, 30 ih je s otoka Krka, 23 s crikveničko-vinodolskog područja, devetero s otoka Lošinja, šestero s otoka Raba, te po četvero s otoka Cresa i iz Gorskog kotara. 


231 novooboljeli je u skupini radno aktivnog stanovništva, 80 ih je iz mlađih dobnih skupina, a 93 ih je starije od 65 godina. 


Udio pozitivnih u ukupnom broju laboratorijski obrađenih testova je 30,28 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva 2,41 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.