Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ u zelenom: na raspravi plan razvoja do 2027-e

02.08.2021.

13:22

Autor: Neva Funčić

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija je u zelenoj epidemiološkoj zoni, turisti stižu u velikom broju, a u javnu raspravu je upućen Plan razvoja PGŽ do 2027. godine. Dokument koji je preduvjet za konkuriranje za EU projekte bit će na raspravi idućih mjesec dana, rečeno je na redovnoj press konferenciji.

Više od dvije milijarde kuna uloženo je u provedbu Razvojne strategije PGŽ od 2016. do ove godine, izvijestio je župan Zlatko Komadina te istaknuo kako je samo tijekom prošle godine investirano pola milijarde kuna.

Najviše novca uloženo je u građenje i održavanje cesta, rekreacijsku zonu Platak, projekte Mala barka i ArTVision te projekt Putovima Frankopana. Tu je i gradnja i obnova škola u Jelenju i Matuljima te ulaganja u dom zdravlja u Novom Vinodolskom i lječilište u Velom Lošinju, rekao je župan.

Novi Plan razvoja do 2027. usklađen je s EU dokumentacijom i preduvjet je za sudjelovanje na natječajuma EU fondova, a na raspravi je do rujna kada će se naći pred županijskom skupštinom. Predviđa šezdesetak mjera koje su usmjerene ka prometnoj konkurentnosti, pametnim tehnologijama, održivom i ravnomjernom razvoju, rekao je Komadina te pozvao na sudjelovanje u raspravi. Poslušajte:

Komadina o planu razvoja, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.