Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: udio hospitaliziranih kovid bolesnika 4,27 posto

19.04.2022.

10:57

Autor: Tatjana Sandalj

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Između 342 uzorka briseva laboratorijski obrađena tijekom ponedjeljka potvrđeno je 19 novooboljelih, priopćio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije. 121 osoba je ozdravila, pa se broj aktivnih slučajeva smanjio na 1145.

Udio pozitivnih među laboratorijski obrađenim testovima je 5,56 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je, zbog pada novooboljelih i manjeg rasta broja hospitaliziranih, narastao na 4,27 posto. 


13 novooboljelih je iz Rijeke i mjesta u prstenu, dvoje s crikveničko-vinodolske regije, a po jedan novooboljeli je s Liburnije, otoka Raba, otoka Lošinja i Gorskog kotara. Radno aktivnom stanovništvu pripada 12 novooboljelih, dvoje ih je iz mlađih dobnih skupina, a petero ih je starije od 65 godina. 


Tri COVID-19 bolesnika više liječi se u riječkom KBC-u, izvijestilo je ravnateljstvo ustanove. Ukupno je hospitalizirano 49 kovid bolesnika, a u jedinici intenzivne skrbi na respirator se liječi četvero. 


Zbog pada broja novooboljelih i aktivnih slučajeva, Stožer CZ PGŽ odlučio je da, ne bude li potrebe, neće više slati dnevna priopćenja o novooboljelima od COVID-19 bolesti. Ipak, svakoga dana nove informacije bit će dostupne na internetskoj stranici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ - OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.