Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ ulaže 700.000 kuna u turizam, od ljeta avionska linija Krk-Oslo

25.04.2016.

15:36

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od ljeta će Rijeka, odnosno zračna luka na Krku, biti izravno povezana s Oslom. Iz Norveške se očekuju i gosti koje zanima zdravstveni turizam. Primorsko-goranska županija raspodijelila je 700 tisuća kuna turističkim razvojnim projektima te 750 tisuća za rad udruga civilnog društva.

Natječajem je raspoređeno i 750 tisuća kuna na 47 udruga civilnog društva. Najviše novca, po oko 150 tisuća kuna, ide antifašističkim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata te županijskoj Matici umirovljenika i programima za starije osobe, oko 250 tisuća kuna.

Na turističkim šetnicama Primorsko-goranske županije ovog se ljeta očekuje veća gužva. Dio šetnica bit će obnovljen jer županija ulaže 700 tisuća kuna u razvojne projekte turizma. Natječajem je odabrano devet turističkih projekata, od 26 prijavljenih. Kriteriji su bili vidljivost, ulaganje u turističku infrastrukturu, unapređenje okoliša, kao i dodatna umreženost projekata, rekla je županijska pročelnica za turizam Melita Raukar.

Veći dio potpore ide u Gorski kotar kao područje od posebnog interesa Županije. Tako će se šetnica uz Kamačnik u Vrbovskom urediti sa 100 tisuća kuna, koliko će dobiti i sanjkalište Špićunak-Jezero u Lokvama. Za izradu murala na ulazu u Čabar osigurano je 80 tisuća kuna, a po 70 tisuća kuna ide za obnovu krovišta kuće Delač iz 1644. u Brod Moravicama te za obnovu mostova i staza na Zelenom viru u Skradu.

Za uređenje obalne šetnice između kampa Kovačine i turističkog naselja Gavza u Cresu predviđeno je 100 tisuća kuna. 80 tisuća kuna ide vježbalištu na otvorenom na plaži Dražica u Krku, projekt Lungo fitness u Lovranu dobiva 60 tisuća, a za Turistički informativni centar u Matuljima osigurano je 40 tisuća kuna.

Dobre vijesti stižu iz Norveške, gdje se ovog vikenda u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i hrvatskog veleposlanstva u Kraljevini Norveškoj predstavio kvarnerski Klaster zdravstvenog turizma. Od osiguravatelja do brojnih skandinavskih zdravstvenih institucija i udruga, predstavljanje je bilo iznimno dobro posjećeno, rekao je župan Zlatko Komadina. Najavio je da će od ljeta izravna avionska linija povezivati Oslo i Krk. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.